HOT Barre: Ryhtiä, lihaskestävyyttä, liikunnan iloa!

23.10.2023

Power Centerin HOT- tuotevalikoimaan ilmestyi alkuvuodesta 2023 HOT Barre- niminen ryhmäliikuntatunti. Mitä Barre on ja kenelle se sopii? Lisäksi kerron miksi minä henkilökohtaisesti rakastan ohjata ja harrastaa Barrea.

Barre perustuu 50-luvulla kehitettyyn The Lotte Berk method- nimeä kantavaan harjoittelumetodiin jossa yhdistyy baletin barreharjoittelu sekä lihaksia vahvistava, kehonhallintaa ja ryhtiä parantava lihaskuntoharjoittelu. Lajissa on vaikutteita myös Joogasta ja Pilateksesta. Barressa korostuu ajatus kehon keskilinjan löytämisestä ja hahmottamisesta.

Suurin osa Barren harjoituksista tapahtuu oman kehon vastuksella. Tankotyöskentelyn tavoitteena on vahvistaa jalkaterien, jalkojen, selän sekä vatsan alueen lihaksia. Tankotyöskentely kehittää tasapainoa ja parantaa kehonhallintaa. Barretuntiin kuuluvat lihaskunto-osuudet tehdään pienet lisäpainot, kuminauhat tai kehonpaino vastuksena. Tavoitteena on parantaa lihaskestävyyttä ja tunnilla yleisesti pyritään työskentelemään rasva-aineenvaihduntaa energiantuotossa hyödyntävällä sykealueella.

Yleisin kysymys mitä ohjaajalle esitetään on se, että tarvitseeko tunnille osallistuvan osata tanssia balettia? Vastaus tähän on ei, etukäteen ei tarvitse osata mitään. Mutta jos yleisesti vastustat myös uuden oppimista ja sitä kautta baletin perusliikkeiden opettelua, barre ei ole sinua varten. Väistämättä tunnilla jokainen oppii ajan myötä tekemään plie`t, tendut ja relevet kuin ballerina konsanaan!

HOT-tuntina Barre on vieläkin tehokkaampaa: Salin lämpö auttaa sinut löytämään turvallisesti laajempia liikeratoja ja löytämään ihanan, puhdistuneen hyvänolontunteen.

Oma rakkauteni Barreen johtuu vahvasta balettitaustastani. Nuorempana haaveilin ammattitanssijan ja ballerinan urasta, mutta en ollut lajiin fyysisesti oikean kokoinen tai mallinen. Barrea tehdessä tunnen olevani tästä kaikesta vapaa ja voin nauttia baletin esteettisyydestä ja liikeiden kehooni tuomasta euforiasta ilman paineita.

Tervetuloa nauttimaan ihanan lämpimistä HOT Barre- tunneistamme Keravan Power Centerille!

Suski, Powerin jumppaope

Aamutreenin maaginen vaikutus: Mitä tutkimukset kertovat?

Aamutreenin maaginen vaikutus: Mitä tutkimukset kertovat?

Tuoreen tutkimuksen valossa aamutreeni saattaa olla avain parempaan rasvanpolttoon verrattuna muihin treeniaikoihin. Proceedings of the National Academy of Sciences -tiedejulkaisussa julkaistut tulokset ovat herättäneet huomiota, erityisesti niiden vaikutuksesta...

Uusi vuosi, uudet kujeet?

Uusi vuosi, uudet kujeet?

Miten aloittaa treenit uuden vuoden lupauksen myötä? Miksei vaikka ensi maanantaina? Käy testaamassa eri lajeja ja liikuntamuotoja, jotta löydät juuri itsellesi sopivan. Liikunta tuo oikein arkeen sijoitettuna valtavasti energiaa ja hyvää fiilistä! Harvemmin...

Lihasvoimaharjoittelu lisää terveyttä!

Lihasvoimaharjoittelu lisää terveyttä!

Jos vielä harkitset lihasvoimaharjoittelun aloittamista, niin tässä tärkeitä syitä miksi se kannattaa aloittaa viimeistään NYT. Jos olet jo aloittanut voimaharjoittelun niin onneksi olkoon, olet päässyt hyötymään sen tuomista useista terveysvaikutuksista....

Hallittu liike on lääke – Pilateksen voima selkäkipua vastaan

Hallittu liike on lääke – Pilateksen voima selkäkipua vastaan

Miksi emme huolla ja vahvista kehoamme yhtä intohimoisesti kuin suuntaamme kuntosalille tai lenkkipolulle? Ymmärrettävää, että aika on usein kortilla, ja usein salille mennessä pyrimme yleensä tekemään mahdollisimman tehokkaan lihaskuntotreenin tai aerobisen...

Treenaa nyt 30 päivää 39 eurolla!