Pilates

Pilates on saksalais-amerikkalaisen Joseph Pilateksen 1900-luvun alussa kehittämä kehonhallintatekniikka, sen pääasiallisena tavoitteena on kehittää optimaalista toiminnallista ryhtiä vahvistamalla vartalon keskialuetta, opettamalla fysiologisesti oikeaoppisia liikeratoja ja syventämällä hengitystä. Pilates -harjoitteet käynnistyvät keskivartalon syvien lihasten aktivoimisesta, ja useimmiten ne toteutetaan lateraalisen hengityksen rytmissä. Niissä pyritään myös sitomaan kehon eri osat hyvään toiminnalliseen yhteyteen toistensa kanssa.

Pilates-harjoitukset perustuvat kuuteen periaatteeseen: keskittyminen, hallinta, keskivartalon voima, tarkkuus, virtaus ja hengitys. Liikkeet tehdään hallitusti ja tietoisesti keskittyen kehon liikkeisiin ja hengitykseen.

Harjoitukset vahvistavat erityisesti kehon keskiosaa, joka tunnetaan myös nimellä ”powerhouse”. Tämä sisältää vatsalihakset, selän lihakset, lantionpohjan lihakset ja pakarat. Pilates parantaa myös kehon lihastasapainoa, liikkuvuutta ja joustavuutta. Harjoitukset vahvistavat ennen kaikkea kehon syviä lihaksia, parantavat ryhtiä ja kehonhallintaa. Pilates voi myös auttaa lievittämään selkäkipuja ja parantamaan kehon tietoisuutta.

Pilates sopii kaikille, oli kuntotaso sitten aloittelija tai kokenut liikkuja. Harjoituksia voi muokata yksilöllisten tarpeiden mukaan, ja ne voivat olla rauhallisempia ja matalatehoisia tai haastavampia ja dynaamisempia. Pilatesharjoittelu sopii erinomaisesti tukemaan lähes kaikkia liikuntalajeja, kuten esimerkiksi tanssia, joogaa, juoksua, golfia sekä kuntosaliharjoittelua.

Pilates -harjoitteet haastavat koko kehon hallintaa ja siksi niitä on aluksi vaikea tehdä ilman pätevää ohjausta ja korjausta. Pilates opettajan avulla liikkeistä muodostuu vähitellen virtaava sarja, jossa pyritään monipuolisten toiminnallisten yhteyksien vahvistamiseen sekä vartalon optimaalisten ryhtilinjausten ylläpitämiseen.

Liity innostavaan Pilates-yhteisöömme ja tule osaksi terveellisempää ja tasapainoisempaa elämää. Tarjoamme ammattitaitoista ja innostavaa ohjausta!


HUOM! Varmista ajoissa paikkasi Pilates-ryhmään, sillä paikkoja on vain rajoitettu määrä ja ryhmät täyttyvät ennen kauden alkua nopeasti!


PILATES ALKEET RYHMÄ 18.8.-15.12.2024,
YHTEENSÄ 33 H (3 paikkaa vapaana)
HINTA: 449 €

TUNNIT KAKSI KERTAA VIIKOSSA: Keskiviikkoisin klo 16-17 ja sunnuntaisin klo 12.30-13.30
(Huom! Ei tunteja: 6.10. ja 9.10. )

Pilates alkeet -ryhmän sisältö:

Tervetuloa Pilates alkeistason ryhmään! Pilates alkeet on suunnattu sinulle, joka et ole aiemmin kokeillut pilatesta ja haluat aloittaa sen nyt! Tunneilla tutustumme pilates-menetelmään, käymme läpi pilatekselle ominaisia liikkeitä ja opimme kehon oikeaoppista käyttöä anatomian avulla. Tunnin aikana edetään rauhallisesti ja tutustumme myös pienvälineisiin, jotka tukevat tai haastavat harjoituksia. Harjoittelumme on tarkkaa ja tutkivaa, mutta samalla myös hauskaa ja motivoivaa. Liity mukaan Pilates alkeistason ryhmään ja kokeile uutta liikuntamuotoa. Tämä kurssi tarjoaa sinulle mahdollisuuden oppia pilateksen perusteet ja kehittää kehosi hallintaa ja liikkuvuutta.
Pilatesharjoitteet tehdään pilatesmatolla ja välillä hyödynnämme myös pilatesvälineitä. Tarvittavat välineet löytyvät saliltamme, joten sinun ei tarvitse tuoda omia.

Opettaja: Anna Kallio


PILATES AlKEET JATKO RYHMÄ 18.8.-15.12.2024,
YHTEENSÄ 33 H (1 paikka vapaana)
HINTA: 449 €

TUNNIT KAKSI KERTAA VIIKOSSA: tiistaisin klo 16-17 ja sunnuntaisin klo 10-11
(Huom! Ei tunteja: 6.10. ja 8.10.)

Pilates alkeet jatko -ryhmän sisältö:

Pilates alkeet jatko ryhmä on suunnattu kaikille, jotka ovat jo tutustuneet pilateksen perusteisiin ja pilatesliikkeet ovat entuudestaan tuttuja, osaat mm. peruskäsitteet kuten lateraalihengitys, powerhouse-aktivaatio ja lapatuki. Perustaso tarjoaa loistavan mahdollisuuden syventää aiemmin oppimaasi. Pääset tekemään tehokkaita harjoituksia, jotka keskittyvät erityisesti keskivartalon syvien lihasten vahvistamiseen samalla kun parannat liikkuvuuttasi, tasapainoasi ja kehonhallintaasi.
Pilatesharjoitteet tehdään pilatesmatolla ja välillä hyödynnämme myös pilatesvälineitä. Tarvittavat välineet löytyvät saliltamme, joten sinun ei tarvitse tuoda omia.

Opettaja: Anna Kallio


Ilmoittautuminen ja maksaminen:

Varaa paikka haluamaasi ryhmään ilmoittautumalla sähköpostitse anna@powercenter.fi. Kerro mihin ryhmään olet ilmoittautumassa. Ilmoita lisäksi nimi, sähköpostiosoite sekä puhelinnumero. Jos varaat paikan useammalle henkilölle, ilmoita kaikkien osallistujien tiedot ohjeen mukaisesti.
Vastaan viesteihin viimeistään seuraavan arkipäivänä. Saatuasi vastauksen ja kuittauksen paikasta ryhmään, voit maksaa kurssimaksun Power Centerin vastaanottoon viimeistään 14 vrk ennen ensimmäistä ohjauspäivää tai laskulla (+laskutuslisä 1,50 €). Maksuksi käyvät myös yleisimmät liikuntaetumaksut (Epassi, Smartum, Edenred jne). Pyydämme huomioimaan että ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittaudu varalle, mikäli ryhmä on ehtinyt täyttyä. Ilmoitamme jonottajille paikan vapautumisesta. Hinta määräytyy opetustuntien mukaan. Opetustunnin pituus on 60 minuuttia. Jos ilmoittaudut ryhmään sen puolivälissä tai jälkeen, on maksu 50% normaalihinnasta.

Perumisehdot ja poissaolot:

Ilmoittautuminen ryhmään on sitova. Pilates pienryhmäkurssit ovat 33 h kokonaisuus. Yksittäiset poissaolot eivät ole este harjoittelulle, eli voit hyvin osallistua, vaikka et pääsisi jollekin kurssin kerroista. Valitettavasti emme voi kuitenkaan korvata poissaoloja. Ilmoittautumisen voi perua veloituksetta, jos kurssin alkuun on vähintään 14 päivää tai enemmän. Mikäli kurssipaikka perutaan alle 14 vrk ennen kurssin alkua, perimme 50% hinnasta. Mikäli ilmoittautumista ei peruta tai peruminen tapahtuu ryhmän alkamispäivänä tai sen jälkeen, peritään maksu kokonaisuudessaan. Ilmoittautumisen voi siirtää/perua viimeistään 14 vrk ennen ryhmän ensimmäistä ohjausta, ottamalla yhteyttä sähköpostitse anna@powercenter.fi. Sairaustapauksissa muutos tai peruutus lääkärintodistuksella.


Ilmoittautuminen ja lisätiedot