Huolehdi lähimmäisistäsi, kannusta liikkeelle!

Kirjoittaessani tätä istun valmentajan ammattitukinnon viimeistä lähijaksoa Pajulahden urheiluopistolla. 1,5 vuotta kestäneen koulun ajan meidän opiskelijoiden silmille on heitetty toinen toistaan järkyttävämpiä tilastoja sekä tutkimustuloksia väestön fyysisestä kunnosta, terveyden rappeutumisesta ja lihavuudesta. Nämä nivoutuvat myös valmentajan ammattitukinnon keskeiseen teemaan eli huippu- urheiluun siinä mielessä, että nuorten huippu-urheilijalupaustemme peruskuntoa kehittävä arkiliikkuminen on vähentynyt huomattavasti 2000-luvulla.

Vielä eilen luennolla tarkastelimme UKK-instituutin tutkimusta, missä on ennustettu että jos nykyinen meno jatkuu, vuonna 2040 50vuotta täyttävistä miehistä jopa 43 prosenttia luokitellaan heikkokuntoisiksi. Vuonna 2017 tehdyssä tutkimuksessa 50 prosentilla suomalaisista yli 30-vuotiaista oli kohonnut verenpaine (>140/90 mmHg) ja samassa tutkimuksessa vain 39% miehistä ja 24% naisista saavutti terveysliikuntasuositukset. Vain muutamia mainitakseni. Lasten ja nuorten kohdalla luvut ovat karmivaa luettavaa.

Uskon, että saarnaaminen ei auta ja motivaation liikuntaan pitäisi olla sisäsyntyistä. Myös kaverin tai läheisen tuki ja yhteinen harrastaminen on monelle hyvä syy pysyä liikkeellä. Koska todennäköisesti sinä, joka tätä blogia luet olet jo liikkuva ja kunnostasi huolehtiva ihminen, pyytäisin sinua miettimään omaa lähipiiriäsi, kavereita, sukulaisia, tai vaikka lapsia. Onko siellä joku henkilö kenet haluaisit saada liikkeelle? Power Center haluaa osaltansa tukea tätä tavoitetta: Tuo läheisesi kuntosalille tai ryhmäliikuntaan tutustumaan ilmaiseksi ennen 31.1.2024. Jos läheisesi solmii kanssamme jäsensopimuksen 12/24kk hän saa liittymismaksun 0€ ja sinä saat 4viikkoa ilmaista treeniaikaa!

Jos kuntosaliharjoittelu tai ryhmäliikunta ei ole läheisillesi mieluista, pyydä hänet esimerkiksi kävelylenkille viini-illan sijaan. Kaikki liikunta on hyödyllistä ja kaikki liike lasketaan, onhan ihminen tehty liikkumaan, joka ikinen päivä!

Ehdot: Power Centerin asiakkaana oleva saa hankkiessaan kuntosalille uuden jäsenen, itselleen 4viikkoa treeniaikaa. Ilmainen treeniaika on hyödynnettävä heti, eikä sitä voi siirtää toiselle henkilölle. Jäseneksi liittyvä saa ilmaisen tutustumiskäynnin sekä liittymismaksun 0 €. Uusien jäsenien määrää ei ole rajoitettu. Tämä tarjous on voimassa 31.12.2024 saakka. Tarjous ja ilmainen kertakäynti on lunastettavissa ainoastaan respan aukioloaikoina mainitsemalla Powerin blogin. Jokaiselta tutustujalta kerätään yhteystiedot Power Centerin asiakashallintajärjestelmään.

Lähteet:
https://ukkinstituutti.fi/liikkuminen/liikkumisen-suositukset/aikuisten-liikkumisen-suositus/
https://ukkinstituutti.fi/ajankohtaista/tyontekijoiden-heikkeneva-fyysinen-kunto-haastaa-tyourat-ja-talouden/
FinTerveys 2017 -tutkimus