Uudenvuoden lupaukset ja kesäksi kuntoon- kampanjat ovat vihdoin (ehkä) historiaa- onneksi!

Vielä 10 vuotta sitten tammikuu ja varsinkin joulun välipäivät olivat kuntosaleille sekä muille liikunta- alan toimijoille iloista aikaa. Uudenvuoden lupailijoita vyöryi sisään ovista ja ikkunoista lompakot rahaa pullollaan. Innostus treenata kantoi valtaosalla tammikuun puoliväliin, pienellä osalla jopa helmikuulle, ja hiipui sitten yksittäisiä poikkeuksia lukuunottamatta. Salille jäivät jäljelle ympäri vuoden terveydestään ja hyvinvoinnistaan huolehtivat ihmiset, helpottuneena siitä, että ruuhka salilla oli jälleen ohi ja päästiin palaamaan normaaliin päiväjärjestykseen.

Uuden vuoden kynnyksellä monet vielä pohtivat uusia alkuja ja mahdollisuuksia. Yksi suosittu perinne on tehdä uudenvuoden lupauksia, jotka usein liittyvät terveyteen ja hyvinvointiin. Mutta ilmassa on havaittavissa muutosta parempaan suuntaan. Kokemukseni mukaan viime vuosina tämä perinne on hiipumaan päin. Myöskin jokainen aikaansa seuraava kuntokeskus ja liikuntaalan toimija on toivottavasti luopunut aikansa eläneestä ulkonäkökeskeisestä kesäksi kuntoonkampanjoinnista. Entä jos oikeasti keskittyisimme ympärivuotiseen terveyttä ylläpitävään liikuntaan kuuriluontoisten laihdutuslupausten sijaan?

Vaikka uudenvuoden lupaukset voi tuntua innostavalta ja lupauksen tekohetkellä motivoivalta, ne saattavat myös unohtua tai jäädä toteuttamatta muutaman viikon jälkeen koska ihminen saattaa musertua tiukan kuurin vaatiman työmäärän alle. Sen sijaan, helpompaa on sitoutua ympärivuotiseen liikuntaan ja terveellisiin elämäntapoihin ilman paineita ja odotuksia.

Ympärivuotinen terveyttä ylläpitävä ja edistävä liikunta, pysyvien rutiinien ja elämäntavan rakentaminen, sekä terveellinen ruokavalio ei ole rakettitiedettä eikä erityisen raskasta. Valitse liikuntamuoto, joka tuottaa sinulle iloa ja hyvää oloa.

Kokeile vaikkapa kuntosaliharjoittelua tai ryhmäliikuntaa! Power Centerillä pääset harrastamaan kuntosaliharjoittelua mitä parhaimmissa puitteissa. Tai esimerkiksi tanssia, joogaa, Cross trainingia tai Intelligent cycling- sisäpyöräilyä. Oma juttusi voi olla myös vaikka hiihto, juoksu tai golf, kaikki liikunta on hyödyllistä, kunhan se on säännöllistä, joka viikko, joka kuukausi ja vuoden ympäri tapahtuvaa. Ihminen on luotu liikkumaan- joka ikisenä päivänä!

Iloa ja hyvinvointia vuoteen 2024!

Suski, Power Centerin jumppaop