Uusi vuosi, uudet kujeet?

Miten aloittaa treenit uuden vuoden lupauksen myötä? Miksei vaikka ensi maanantaina?

Käy testaamassa eri lajeja ja liikuntamuotoja, jotta löydät juuri itsellesi sopivan. Liikunta tuo oikein arkeen sijoitettuna valtavasti energiaa ja hyvää fiilistä!

Harvemmin liikuntasuorituksen jälkeen tulee sellainen fiilis, että pitikin lähteä. Aloita vaikka kävelyllä! Mikäli hankit kuntosalikorttia eikä sinulla ole harmainta aavistusta miten laitteet siellä toimii ja miten olisi fiksua aloittaa harjoittelu, on järkevää palkata itselleen Personal trainer katsomaan vähintäänkin tekniikat kuntoon ja tekemään harjoitusohjelma juuri sinun tavoitteidesi ja tasosi mukaan.

Harjoittelu on huomattavasti pitkäjänteisempää, kun aloitat järkevästi: vähemmän on enemmän tässä kohdassa mikäli et ole tottunut liikkuja. Ei Roomaakaan rakennettu päivässä. Ei ole optimaalista aloittaa harjoittelua kuudella treenillä viikossa etenkin, jos edellinen kuukausi on mennyt sohvan nurkkaan hautautuen. Rytinäaloituksen jälkeen treenikausi jää todennäköisesti aika lyhyeksi. Mahdollisesti tämänlaisen aloituskuukauden jälkeen ei ole jäljellä muuta kuin rääkätty ja kipeä
kroppa ilman jatkomotivaatiota. Muista siis treenien kyljessä optimaalinen lepo sekä värikäs ravinto niin väistät tämän sudenkuopan.

Aseta itsellesi tavoitteita, alkuun mielellään sellaisia jotka ruokkivat motivaatiotasi jatkamaan pitkällä aikavälillä pienin
välitavoittein. Etenkin, jos et ole vielä rutinoitunut liikkuja. Jossain kohden liikkeelle ei enää tarvitse miettiä lähtevänsä etukäteen. Pian olet jo rutiininomaisesti lähdössä rinkka olalla kohti salia. Lupaan tämän, kunhan annat itsellesi ja uudelle säännölliselle harjoittelulle hieman aikaa! Itselleni liikunta on henkireikä, se pitää minut aina vedossa niin elämän auringon paisteessa kuin myrskyssäkin. Mieti, voisiko se olla myös sinulle se eteenpäin vievä voima!

Kirjoittaja,

Anni Karinen
Hieroja ja Personal trainer